Pesukoneen asennusohje - huomioon otettavat asiat


Yleistä huomioon otettavaan pesukoneen asennukseen liittyen.

Artikkelissa on huomioitu seuraavat asiat pesukoneen asennukseen liittyen:
  • Veden sisääntulonletku
  • Veden poistoletku
  • Rummun lukituksen poistaminen
  • Muuta huomioitavaa





Veden sisääntuloletku

Veden sisääntuloletku

Veden sisääntuloon pesukoneissa käytetään yleensä letkua joka on vasemmalla olevassa kuvassa. Kuvassa olevassa letkussa on standardisoitu liitin molemmissa päissä.



Letku kytketään kuvan mukaisesti suihkuletkun tilalle, tai siihen erikseen tarkoitettuun pesukoneen liittimeen. Pesukoneen tuloveden tulisi aina olla kylmää ja paineen suhtellisen korkealla.






Veden poistoletku

Veden poistoletku
Vasemmalla olevassa kuvassa näkyy normaalityyppinen vedenpoistoletku. Letku on myös standardityyppinen molemmista päistä.





On tärkeää, että veden poistoletkun pää asetetaan riittävän korkealle. Tämä siksi, että jos letku on esimerkiksi lattialla, vedet vuotavat suoraa pesukoneen lävitse ja pyykit ei peseydy tarkoitetulla tavalla. Tämä voi myös aiheuttaa häiriötä pesukone ohjelmissa. Joten veden poistoletku tulisi laittaa lavuaariin tai vessanpönttöön. Nämä ovat tarpeeksi korkealla olettaen, että pesukone on lattian tasolla.



Rummun lukituksen poistaminen

On tärkeää poistaa pesukoneessa olevat suojausmutterit. Nämä tulee tarkistaa pesukoneen ohjekirjasta, koska ne ovat malli-riippuvaisia.
Vasemmalla olevassa kuvassa on esimerkki minkälaisia nämä rummun lukitukseen käytettävät mutterit voivat olla.




Muuta huomioitavaa

Veden sisääntuloletkun liitin voi joissain malleissa olla suurempi, tällöin siihen voi tarvia sopivan holkin tiivisteineen. On myös hyvä varmistaa pysyvät liitokset putkimiehen teipillä, ettei ne ajankuluessa löysene.


Kommentit

  1. Hei, osaat(te)ko kommentoida, kuinka pitkät letkut pesukoneeseen voi laittaa? Tulovesiletku voi tietenkin olla vaikka kuinka pitkä mutta entäs se poisto? Jos poistoletku "käy korkealla" vasta kaukana niin pitkään letkuun jää paljon vettä mutta onko siitä mitään haittaa? Entäs jos se "käy korkealla" heti alkuunsa niin onko riskiä että pitkä letku lappoo koneen tyhjäksi?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, eipä mitään varmaa tietoa ole, mutta jos letku käy korkeella heti alkuunsa, niin sillonhan pesukoneeseen ei ole vaikutusta kuin pitkästi se jatkuu, kun vesi valuu sieltä sieltä pois normaaliin tapaan. Parempi käyttää sitä poistoletkua korkeella alussa kun lopussa, mutta periaatteessa pesukoneet tietääkseni toimii siten, että ne täyttää itseään kunnes jokin tietty vesiraja on saavutettu, tai kunnes tulee aikakatkasu ja virhe siitä että kone ei täyttynyt kunnolla. Pitkä poistoletku ei todennäköisesti ole ongelma, mutta jos pesukone ei pysty tyhjentämään itseään kunnolla jonkun pumpun/tms kautta sen takia että vesimassa mitä sen pitää puskea ulos on liian painava, niin sehän voi aiheuttaa ongelman.

      (vastaus kopioitu tähän)

      Poista
  2. Hei, eipä mitään varmaa tietoa ole, mutta jos letku käy korkeella heti alkuunsa, niin sillonhan pesukoneeseen ei ole vaikutusta kuin pitkästi se jatkuu, kun vesi valuu sieltä sieltä pois normaaliin tapaan. Parempi käyttää sitä poistoletkua korkeella alussa kun lopussa, mutta periaatteessa pesukoneet tietääkseni toimii siten, että ne täyttää itseään kunnes jokin tietty vesiraja on saavutettu, tai kunnes tulee aikakatkasu ja virhe siitä että kone ei täyttynyt kunnolla. Pitkä poistoletku ei todennäköisesti ole ongelma, mutta jos pesukone ei pysty tyhjentämään itseään kunnolla jonkun pumpun/tms kautta sen takia että vesimassa mitä sen pitää puskea ulos on liian painava, niin sehän voi aiheuttaa ongelman.

    VastaaPoista
  3. Vähän tarkennusta. Olen nyt rautakaupassa ja haluan tietää minkä paksuista poistoletkua varten tarvitsen ruuvattavan liittimen. Onko se 16, 19, vai 25 mm poistoletku. Siis se standardiletku.

    VastaaPoista
  4. Ennen ainakin kerrostaloissa oli pakollista asentaa takaiskuventtiili tuloon, ettei alipaineessa ala työntämään likavettä verkostoon. Onko se nykyisin (varmasti) turha?

    VastaaPoista
  5. Ja muistakaa ku liitätte poistoletkua ni ottaa myös tulppa pois..Minulla kävi niin..Faijapuoli asensi letkun ja unohti tarkistaa sen..Ja kone ei poistanu vettä.

    VastaaPoista
  6. En suosittele asentamaan itse, koska jos jotain käy niin voi tulla ongelmia. Itse kilpailutin asennuksen http://www.kodinplaza.fi kautta. Vertailin helposti hinnat ja arvostelut

    VastaaPoista
  7. Kiitos kirjoituksesta, tämä oli erittäin informatiivinen. Meillä kerran kävi vahinko juurikin siksi, ettei veden poistoletkua asennettu tarpeeksi korkealle ja näin ollen vesi tosiaan vuoti pesukoneen läpi, juurikin kuten mainitsit että niin voi käydä. Asia saatiin korjattua, mutta ensi kerralla suosiosta hommaan ammattilaisen paikalle.
    https://masterpuhdistus.fi/asennushinnat/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Auton 12v akun lataaminen

Privacy Policy (eng)